Šansona u parku Zvonka Špišića

ZAGREBAČKI ORKESTAR ZET-a

Manifestacijom "Šansona u parku" svečano otvoren Park Zvonka Špišića

Manifestacija "Šansona u parku" održala se povodom svečanog otvorenja Parka Zvonka Špišića u organizaciji Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever i Grada Zagreba, a okupljenu publiku su prigodnim govorom pozdravili organizatori te gradonačelnik g. Tomislav Tomašević. Koncertni program u kojem je  sudjelovao Jacques Houdek i brojni drugi izvođači otvorio je Zagrebački orkestar ZET-a pozdravnom skladbom "Serbus Zagreb!" Orkestar je izveo je nekoliko skladbi Zvonka Špišića, a uz posebnog gosta glumca i pjevača Ivana Colarića publici je predstavio i jednu od najpoznatijih njegovih skladbi - Trešnjevačku baladu.


Zagrebački orkestar ZET-a, kao pravi trešnjevački ansambl, ima posebne veze sa Zvonkom Špišićem. Naš svestrani sugrađanin, skladatelj, interpretator šansone, tekstopisac, aranžer i likovni umjetnik Zvonko Špišić bio je producent nosača zvuka orkestra koji je s njim i nastupio u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Jedna od najljepših posveta ZET-ovom orkestru upravo su riječi koje je napisao pri izdanju CD-a: "Ako je tramvaj - taj starinski, ali nikad zastarjeli simbol jednog grada, njegovo srce i krvotok, onda je njegov orkestar njegova duša..."

Kao zahvalu za divne riječi o orkestru, Zvonku su ZET-ovi puhači posvetili glazbu, a okupljene sugrađane podsjetili na njegov duh i vezu sa Zagrebom i Trešnjevkom.

Poslušajte kako je zvučala Trešnjevačka balada u interpretaciji Ivana Colarića i Zagrebačkog orkestra ZET-a!

https://www.youtube.com/watch?v=9yhCbiuxKdM



Podijeli ovu stranicu

VRH